26 Ağustos 2014 Salı

Tam Daire Uzun Etek Dikimi-Amatör

Herkese merhabalaarrr!!
Nihayet diktiklerimden de koyabileceğim bloguma. Bu zamana kadar koyamamamın bir çok sebebi vardı; işte efenim giymek, giydin fotoğrafını çekmek, çektin formatlamak, formatladın yüzleri saklamak vs vs vs..
Anlatamam ne kadar zor olduğunu :)
Yüzümü koymak istemediğim için bu zamana kadar diktiklerimi koyamıyordum, sonunda (her ne kadar bilgisayar mühendisi de olsam en ilkel yöntemlerle bulduğum bir teknik sayesinde) yüzümü saklamayı başardım.
Gururla ve iftiharla bundan sonra diktiğim tesettür kıyafetlerini de koyabileceğim bloguma :))
Bu arada bu kadar söylendiğime bakmayın, öyle aman aman kıyafetler dikemiyorum, tamamen amatörüm. Bu konuda hiçbir bilgim yok, sadece ilgim var. Ucuz kumaşlar topluyorum, sonra da kesip biçiyorum kafama göre. Eğer güzel olmazsa da hiç üzülmüyorum. Gerçi eğer kumaşımı çok seviyorduysam çok da üzülüyorum ama hemen akabinde başka bir parça dikiyorum ve mutlu oluyorum :)
Neyse çok uzattım sanırım,
Sizleri dikişlerimle başbaşa bırakıyorum :p




Kelebekli böyle uçuş uçuş bir kumaşım vardı. Dikimi aslında çok kolay ama benim gibi her şeyi uzun ve bol dikme gayretiniz varsa biraz oyalayabilir. 3-4 defa boyunu kısalttım, haliyle tam daire olduğu için de beni epey bir oyaladı. Kumaşı halının üzerine yatırdım, 2 adet yarım daire hazırladım. Aslında hazırladık, sevgili eşim sağolsun, o ölçtü işaretledi çizdi, ben biçtim diktim giydim :)

Bu arada eşarbımı da kendim yaptım söylemeden geçmeyim dedim :) bana maliyeti 4 lira oldu eşarbımın :))




Bunlarla da kombinledim işte.
Şimdilik benden bu kadar,
sevgi ile kalın!

4 yorum:

  1. Çok şık olmuşsunuz. Nasıl bir amatörlük anlayamadım. Sonuç gayette başarılı. Çok beğendim ve yenilerini bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim İrem hanım, hem mutlu hem mahcup oldum :)

    YanıtlaSil
  3. oooo sizin etek de bi harika ama hakkını yemeyelim :)) becerikli amatörler olarak kendimizi tebrik ediyorum :)) ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Büşracım :)) bence amator terziler olarak hakikaten bir klup kurmalıyız :)

    YanıtlaSil