8 Ocak 2014 Çarşamba

Sandık Yenileme-Before After

Herkese merhabalar,
Şu before-after çalışmaları çok hoşuma gidiyordu. Nihayet ben de bi tane yaptım, üstüne de yazdım,yazmazsam çatlardım :p
Çokca ismini duyacağınız sevgili abicimin eline yakmak için bi tane sandık geçmiş, o da bana söyledi. Ben de tabi ki yakma dedim. Aldım geldim.
Bir süre balkonda süründükten sonra bi haftasonu kolları sıvamaya karar verdim.

Bu öncesi. Epey bi kırığı döküğü vardı..

Boyama için de "chalk paint" denen tekniği denedim. Doğrusu nedir bu chalk paint derseniz herkesin denemesi gereken, hayat kurtaran bir yöntem. Boyanızın (markası tipi hiç farketmez) içine bir miktar derz dolgusu (3-4 yemek kaşığı) koyuyorsunuz, biraz da inceltici. Su bazlı ise su, yağlı ise tiner. (Daha detaylı açılama için lütfen TuruncuOda'yı ziyaret edebilirsiniz tam ölçüleri ile vermiş ama ben kendi yöntemimi kullandım. Çünkü elinizdeki boya kalmış kurumuş olabilir veya söylenenden farklı bir marka olabilir ve tarif edilen yöntemle istenilen sonuç alınamayabilir)
Karıştırıyorsunuz sonra. Zaten sürdüğünüzde neyi eksik neyi fazla anlayabilliyorsunuz. Ona göre artırıp azaltabilirsiniz katkı maddelerini.
Kuruma işlemi bittikten sonra kalın bir sünger ve kadife bir kumaşla kapitone yaptım üzerine. Tabi tamamen ilkel yöntemlerle, dilerseniz detaylarını da anlatabilirim. Ve günün sonunda böyle bir şey çıktı ortaya.
Kapitonenin düğmelerini, yastığı, sandık süslemelerini tamamen kendim yaptım.

Aslında kilit kısmı için header'ımdaki gibi eski bir anahtar ve öyle bir süsleme kullanıcaktım ama ne yazıkki Türkiye'de imkanlarımız sınırlı. Ben de yine bi hobi dükkanından (Kızılaydaki şık düğme bu arada benim hobi dükkanım) resimdeki alçı süslemelerden aldım ve yapıştırdım kafama göre. Sonra boyadım. Artan kurdale kumaşlarımdan da kalpler yaptım ve bu şekilde monteledim.




Aslında eskitme yapıcaktım ama şimdilik böyle çok sevdim. Belki ilerleyen zamanlarda..
Herkese kucak dolusu sevgiler...

20 yorum:

  1. Merhaba kadife kaplamayı nasıl yaptığınızı anlatırmısınız bayıldım yarın ilk isim bunu yapmak olacak

    YanıtlaSil
  2. merhaba! oncelikle kalin bir sungeri 10 cmlik yaklasik, sandigin uzerine koydum tam boyutlarinda kestim. sonra dugmeleri yaptim ama dugmecide bastirabilirsiniz de. ben sert bi cismi yuvarlak kestim sonra elyaf ve kadifeden de yuvarlak parcalar kestim gecirdim kenarlarini diktim ve dugmeler hazir. kadife icin tavsiyem dosemelik alin benim ki elastik giysilik kadifeydi cok zor oldu. kadifeyi sungerin uzerine serdim ve yanlardan 14 yukardan 28 cm lik kapitoneler yaptim. kadige ve sumgeri sandiga gecirmek icin matkap kullandim. en son kenarlarini ice kivirdim ve mobilya zimbasi ile bastim. eger tutarsa normal zimba da olur. dugmeleri de vidalarin uzerine yapistirdim tutkalla. bitti:) yine metak ettiginiz bir sey olusa severek cevaplarim. sonucunu da paylasabilirseniz cok memnun olurum:) sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Cok cok teşekkür elinize sağlık sitenize bayıldım. Bitince mutlaka ileticem sevgilrr

    YanıtlaSil
  4. Cok guzel olmus ya bayildim.sandigimi da sevmiyordum zaten belki bi gun ben de denerim.

    YanıtlaSil
  5. çok teşekkür ederim neva hanım. yaparsanız mutlaka görmek isterim ben de ;) sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten harika olmuş, elinize sağlık.Tam da benim istediğim gibi olmuş.Belki ben de denerim ama sizinki gibi güzel olur mu bilmem:)

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim Rumeysa, bence daha farklı daha güzel bile olabilir :) Denerseniz de mutlaka görmek isterim. Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  8. Harika olmuş bayıldım resmen, ama şu sünger yapma kısmını resim olsa keşke :((

    YanıtlaSil
  9. Ne yazıkki hiç fotoğraflamamışım =/ Ama benzer bir çalışma yaparsam bir gün sizin için koyarım inşAllah :)

    YanıtlaSil
  10. ama ama ama dilek hanım bu muhteşemmm bi geri dönüşüm olmuş.bloga link bırakmışstınız ya iyiki bırakmışsınız.kumaş bu işe acayip yakışmıs.sandığı atanlar görse kedniinden utanır herhalde =) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkür ederim Ferhan hanım, ii ki gelmişsiniz, hoş gelmişsiniz öyleyse bloguma =)

    YanıtlaSil
  12. benim bi iki sorum olucaktı cvplarsanız çok sevinicem? kafamda tam oturmayn kısım şu? düğmeleri yaptınız ve ebatlarında sünger ve elyaf sandığın kapağına önce yapıştırdınızmı? yoksa önce sandık kapak kısmına matkapla delip düğmeleri geçirdiniz? umarım anlamışsınızdır sorumu?

    YanıtlaSil
  13. Düğme kısmı aslında aksesuar, şu anda bile rahatlıkla çıkartıp takılabiliyor. Düğmeyi dikmedim zaten, kapak kısmını matkap ve vida kullanarak tamamladım, son olarak da bu aksesuar olarak hazırladığım düğme şeklindeki daireleri çukurlara yerleştirdim yapıştırarak. Havada duruyor yani :) Umarım kafa karışıklığınızı gidermişimdir, sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. boya nedir ve nasıl yapılır nerden temin edilir. marka gibi şeyleride vererek anlatırsanız sevinirim. ama çok uğraşmışsınız ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. çok çok güzel olmuş bayıldım.puf kısmının düğmelerini nasıl çukur çukur yapabiliyorsun merak ettim anlatabilir misin?bende de bir elma sandığı var hemen ona uygulamak istiyorum.birde daha kolay bir boyama yöntemi var mı?

    YanıtlaSil
  16. Çok teşekkür ederim, aslında çukur olması için bir şey yapmadım, sünger olduğu için kendiliğinden çukur oluyor :) yani yöntem olarak normal boyayı da direk kullanabilirsiniz sadece tek katta kapatmazsa bir kaç kat uygulamanız gerekebilir.

    YanıtlaSil
  17. Kapitone makınasıyla mı yaptınız acaba ?

    YanıtlaSil
  18. Hayır, öyle bir makasın varlığından bile haberim yok, tamamen amatör yöntemlerle :)

    YanıtlaSil
  19. ben normal boyama yöntemi kullanmak istiyorum fakat vernikten sonra parlaklık görüntüsü istemiyorum lütfen bildiğiniz bir konuysa yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  20. mobilyaya zarar verilmemesi için kaç numaralı zımpara kullanılmalı

    YanıtlaSil