26 Ağustos 2014 Salı

Renkarenk

Biraz renklenmek istedim, biraz hepsinden istedim.. biraz düşündüm neden olmasın dedim :)



 Böyle bir okuma köşem olsun isterdim..







bu da ben :))

Tesettür Tunik Dikimi-Siyah Beyaz Çizgili

Yeniden selamlar!
Bu tuniği aslında canım bir tanecik kızkardeşime diktim. Bir akşam otururken dizisi olduğunu söyledi, ben de öyleyse sen dizini seyret ben de sana bir tunik dikeyim dedim. Dizi bitimine de yetiştirdim :) yani yaklaşık 2-3 saatte bitti. Ütüsüz mütüsüz gecenin bir yarısı ben giydim denedim.
Tunik ama kalıbını kendim çıkardım. Eşimin doğumgünüme aldığı tuniğin (iyi ki almışsın canım, 1 tunik aldın 10 tunik olarak geri döndü, karlı yatırım :p) üzerine koydum kalıbı çizdim çıkardım. Sonra da bir sürü bir sürü diktim :) Hem çok kolay hem de tam üzerime göre oldu.
Hoş bunun benim üzerime göre olması gerekmiyor ama bedenimiz kız kardeşimle aşağı yukarı(bu satırları okuyorsan beni bozma ablacım :) ) aynı olduğu için rahatlıkla kullanabildim..



 Kumaşın bir kısmı eşit siyah beyazlardı, bir kısmı ise böyle arada lacivert tonları vardı. Bu kısmını arka tarafa yaptım, ben sevdim :)




Gece gece üşenmeyip kombinlediğim için öncelikle kendime, benimle uğraşıp fotoğraflarımı çektiği için kız kardeşime burdan teşekkürler :) ricalar :)

Tam Daire Uzun Etek Dikimi-Amatör

Herkese merhabalaarrr!!
Nihayet diktiklerimden de koyabileceğim bloguma. Bu zamana kadar koyamamamın bir çok sebebi vardı; işte efenim giymek, giydin fotoğrafını çekmek, çektin formatlamak, formatladın yüzleri saklamak vs vs vs..
Anlatamam ne kadar zor olduğunu :)
Yüzümü koymak istemediğim için bu zamana kadar diktiklerimi koyamıyordum, sonunda (her ne kadar bilgisayar mühendisi de olsam en ilkel yöntemlerle bulduğum bir teknik sayesinde) yüzümü saklamayı başardım.
Gururla ve iftiharla bundan sonra diktiğim tesettür kıyafetlerini de koyabileceğim bloguma :))
Bu arada bu kadar söylendiğime bakmayın, öyle aman aman kıyafetler dikemiyorum, tamamen amatörüm. Bu konuda hiçbir bilgim yok, sadece ilgim var. Ucuz kumaşlar topluyorum, sonra da kesip biçiyorum kafama göre. Eğer güzel olmazsa da hiç üzülmüyorum. Gerçi eğer kumaşımı çok seviyorduysam çok da üzülüyorum ama hemen akabinde başka bir parça dikiyorum ve mutlu oluyorum :)
Neyse çok uzattım sanırım,
Sizleri dikişlerimle başbaşa bırakıyorum :p




Kelebekli böyle uçuş uçuş bir kumaşım vardı. Dikimi aslında çok kolay ama benim gibi her şeyi uzun ve bol dikme gayretiniz varsa biraz oyalayabilir. 3-4 defa boyunu kısalttım, haliyle tam daire olduğu için de beni epey bir oyaladı. Kumaşı halının üzerine yatırdım, 2 adet yarım daire hazırladım. Aslında hazırladık, sevgili eşim sağolsun, o ölçtü işaretledi çizdi, ben biçtim diktim giydim :)

Bu arada eşarbımı da kendim yaptım söylemeden geçmeyim dedim :) bana maliyeti 4 lira oldu eşarbımın :))




Bunlarla da kombinledim işte.
Şimdilik benden bu kadar,
sevgi ile kalın!

4 Ağustos 2014 Pazartesi

Çiçekli Dekupaj Kağıtları

Selamlar!
Çok beğendiğim bir kaç tane resmi de, çakma Green Gate de diyebiliriz :) sizlerle paylaşmak istedim.
Benim çook projeler var da hayata geçircek ne vaktim ne enerjim oluyor.. Bari sizlerin işine yarasın..
Sevgiler :)