5 Eylül 2014 Cuma

Salaş Tesettür Tunik Dikimi

Selam!
Bu yaz tatile 4 günlüğüne çıktık. Hafta başında eşimin şehir dışında olması sebebiyle pazartesi salı evdeydim. Ben de durmaksızın dikiş yaptım, diktim diktim diktim. Çok yoruldum ama çok mutlu oldum :)
Bu tunik de onlardan biri. Tuniğim yakasına şerit yaptım üzerine düğmeler filan ama görsellerim çok güzel olmadığı için anlaşılmıyor pek. 
Bu arada altına da bol paça beyaz pantolon diktim. Tatili bunlarla geçirdim :)




 Bu arada tatilin en çok bu dağlarından çiçek, meyve bitki toplamasını seviyorum :) geçen sene Antalya yolunda devasa çamların kozalaklarından topladık bir sürü, şimdi ise hala semaver yakarken onları kullanıyoruz :) Sonra tatilimizi yaptığımız Mersin Tisan'da bir tepe vardı orayı gezmeye çıktığımızda ilk defa keçiboynuzu ağacı gördüm, dağlarından bir avuç da keçiboynuzu topladım. Hala yiyoruz :D
Bu sene böğörtülen ve incir topladım, daha doğrusu toplamadım, yedim sadece.

 Eskişehir'de kentparkta gezerkene. Doğrusu ben eskişehiri hiç sevmedim :( herkes öyle güzel överek anlatıyordu ki Bursaya giderken Eskişehiri de gezelim dedik, demez olaydık. Kentparka girdik, bi tur attık sonra alkolsüz yemek yiyecek yer aradık, bulamayınca da dedik en iyisi Bursa da yiyelim. Mutlaka vardır ama kentparkın içinde 2-3 tane restaurant vardı, hepsi alkollüydü. Sonra porsuk çayı etrafında dolaşalım orda çok yemek yenilecek var dedik, nafile. En son kendimizi avm de bulduk. Avmde yiyene kadar gidelim yol üstünde çok güzel yerler oluyor oralardan birinde yiyelim dedik ve Eskişehir maceramız başladı ve bitti.

Bu sene tatilimizi Erdek Ormanlı'dan yana kullandık ama doğrusu hiç memnun kalmadık. Bir blogda okumuştum, çok methetmişlerdi ama öyle denildiği gibi bir yer değilmiş. Bir defa deniz çok ama çok kirliydi, deniz anaları ile yüzdük resmen. Belki bizim gittiğimiz sene öyle olmuştur diyeceğim ama marmara denizi hep öyleymiş. Ben gittim, tavsiye de etmiyorum şahsen.

Ama tüm olumsuzluklara rağmen eşimle başbaşa vakit geçirmek her şeye bedeldi :) Yine denizin altını üstüne getirdik :p
Yengecin midyeyi yeyişini, sonra diğer yengeçlerin midye için kavgaya tutuşmasını, ardından bizimkinin midyeyi bırakıp onlarla kavga edişini belki 1 saat izlemişizdir :) Sonra mavi deniz anaları..
Güzel anılarla dolu bir tatil oldu vesselam..

7 yorum:

  1. Tuniğe bayıldım diyebilirim.Çok güzel görünüyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim Nazlı hanım :)

    YanıtlaSil
  3. Server hanım alışkanlık bence de dediğiniz gibi, yoksa ben bu tuniği 50 yaşındaki yengemin üzerinde gördüm sonra gittim aldım. Tabi hemen kalıp çıkardım böyle yazlık tiril tiril kendime bir sürü diktim. Bence siz de denemelisiniz, çok rahat gerçekten ;)

    YanıtlaSil
  4. bu tasarımı çok beğendim senin yaptığına da inanamıyorummmmm :D. HAYYDİİ

    YanıtlaSil
  5. aşkolsun dışardan öyle becerkli bişi görünmüyorumdur ama :p

    YanıtlaSil
  6. Merhaba �� ne kadar güzel olmuş tebrikler...tarzınızı çok beğendim.

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ederim, hoşgelmişsiniz bloguma :)

    YanıtlaSil